CFY dieren Anita

Ik wil me natuurlijk ook even voorstellen. Mijn naam is Abby en ik ben een Yorkshire terriërmeisje van 2 jaar oud. Ik ben heel zachtaardig en voorzichtig dus iedereen die honden eng of spannend vindt, kan met behulp van mij toch wennen aan honden en door mij ook geholpen worden met dingen die jullie moeilijk vinden. Zo help ik een meisje met het leren van eenvoudige opdrachtjes uitvoeren: zij gooit mijn balletje weg en ik breng het naar haar terug. Zo leert ze om te luisteren naar een opdrachtje en het daarna uit te voeren. Een andere mevrouw vindt het lastig om zich te concentreren op haar taken zoals aankleden, maar dan ben ik er en als ze dan voor zich uit zit te staren, ga ik tegen haar op staan en krab ik voorzichtig aan haar been. Dan kijkt ze naar mij en bedenkt dan weer waar ze ook alweer mee bezig was. Anita zegt dat ik ervoor zorg dat ze de dingen beter, sneller en minder moeizaam doet. Fijn vind ik dat om haar zo te helpen. Ook ga ik elke week mee met Anita naar een verpleeghuis, ik ga daar op bezoek bij de opa’s en oma’s zoals ik ze noem. Dit zijn oudere dames en heren die problemen met hun geheugen hebben. Ik geloof dat ze dat dementie noemen met een moeilijk woord maar mij maakt het niet uit hoe het heet. Ik vind het gewoon leuk om bij ze op visite te gaan en geknuffeld te worden. Ik hoor dan allemaal spannende verhalen die de mensen vertellen over hun eigen hondjes die ze vroeger gehad hebben. Ook doe ik dan allerlei kunstjes, dat vinden de mensen leuk om te zien en dan geven ze mij allemaal snoepjes. Jammie! Als je met mij kennis wilt maken, bel, app of mail dan met Anita dan komen we vlug eens naar je toe.
Poot van Abby (goed hè dat kan ik ook!)

Hallo allemaal,
Mijn naam is Stasja, ik ben 5 jaar en ik ben een herdershond. Ik ben nog niet zo lang hier in Nederland, pas vanaf maart 2018. Eigenlijk kom ik uit Rusland. Daar heb ik ruim 4 en een half jaar in een asiel gezeten, in een koud en kaal hok. We kregen er heel slecht te eten wat ook nog vaak beschimmeld was en als onze hokken schoongemaakt werden dan werden we geschopt en geslagen. Gelukkig mocht ik naar Nederland komen en bij Anita gaan wonen. Ik krijg nou heel lekker eten en gedraag me als een echte koningin (hihi), statig en keurig netjes.Stapje voor stapje mocht ik de wereld gaan ontdekken en gaan leren dat mensen vaak lief zijn en dat Anita mij wel beschermt tegen mensen met slechte bedoelingen. Anita kwam er al gauw achter dat ik heel zacht van karakter ben en heel graag leer en mijn best doe om het de mensen naar hun zin te maken. Daarom kwamen Anita en ik ook op het idee om mij mee te nemen om mensen bij hun problemen te helpen. We denken dan aan bijvoorbeeld mensen helpen om hun emoties beter te leren beheersen, want als iemand heel hard schreeuwt of heel wild met zijn armen zwaait dan schrik ik erg en ren ik weg om op veilige afstand te kijken wat er gebeurt. Bijten doe ik niet, ik ben dan wel groot maar wel erg voorzichtig. Ook als mensen erg verdrietig zijn maar het moeilijk vinden om troost te vinden dan ben ik er, ik vertel niks door, bij mij zijn de ergste geheimen veilig en mijn grote lichaam en dikke vacht is heerlijk om in uit te huilen zeggen ze. Ik lik je tranen weg en hoop dat je dan voorzichtig weer een beetje kunt gaan lachen. Daar maak je mij dan weer blij mee. Als je eens kennis met met mij wilt maken, zou ik zeggen: bel, app of mail Anita maar gauw! Wie weet hoe snel we elkaar zien.
Knuffel van Stasja!

Hoi allemaal,
Ik heet Mo Gra Vindur, dat betekent: mijn beste vriend. Maar je mag me gewoon Vindur noemen hoor. Ik ben gewoon een heel lief tinker paard. Anita noemt me ook wel de gentleman onder de paarden. Ik zal altijd rekening met jou houden en je nooit omver lopen of pijn doen. Wel vind ik het leuk om je soms een beetje te plagen om te kijken hoe jij het oplost als ik het je een beetje moeilijk maak. Anita en Stephanie noemen mij een multifunctioneel paard. Wat een moeilijk woord he?! En dat voor een heel eenvoudig paard. Toch is het zo zeggen ze want als Anita bij mij komt met iemand die ik mag helpen dan doen we vaak hele andere dingen samen dan wanneer Stephanie iemand meeneemt die ik samen met haar mag proberen te helpen. Als je wilt weten wat ik met Stephanie samen voor je kan betekenen, neem dan een kijkje bij Stephanie en haar dieren. Daar sta ik ook tussen. Dan vertel ik hier wat ik kan doen voor je als je met Anita meekomt. Ik kan je helpen om je angst te verminderen voor nieuwe, spannende dingen, als je met mij aan het knuffelen bent of mij borstelt dan vind je het misschien gemakkelijker om over je problemen met Anita te praten dan wanneer je samen aan tafel zit, als je naar mij toekomt dan moet je naar buiten.

Een blije hinnik van Vindur

Ik vind het heel fijn buiten maar Anita vertelt me dat er ook mensen zijn die het heel eng vinden om buiten te komen. Maar ik vind het ook gewoon erg gezellig als je naar mij toe komt, ontspanning noemen jullie mensen dat geloof ik. Dus ook als je moe bent van alles wat Anita je probeert wijs te maken, eh……leren, zeg dan maar dat je naar mij toe wilt. En als je dan ook nog een wortel of een appel meeneemt dan worden we héél snel vrienden!
Een blije hinnik van Vindur