Stephanie Maijvis

Graag zou ik me aan u voor willen stellen:

Hallo, ik ben Stephanie Maijvis, geboren in 1990 in Tilburg. In 2016 ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. In mijn studietijd heb ik een stagebedrijf gevonden waar ik mijn beide passies kon combineren, namelijk het helpen van mensen en het werken met paarden. Tijdens deze stage heb ik mogen ervaren dat dit werk echt bij mij past. Ook mijn afstudeeronderzoek (scriptie) heeft in het teken gestaan van de meerwaarde die het paard biedt binnen het hulptraject van de persoon. Zo bijzonder, zo mooi.
Na mijn stage mocht ik bij het bedrijf blijven werken. Fantastisch! Hier heb ik ervaring opgedaan in diverse begeleidingsvormen, zoals dagbesteding, individuele begeleiding, groepsbegeleiding, thuisbegeleiding, begeleiding met dieren. Ik wilde me nog meer specialiseren in de begeleiding met het paard. En dat heb ik gedaan. Zo leergierig als ik ben, zal ik me ook blijven verdiepen en specialiseren om het beste te halen uit het begeleiden en coachen met en zonder paard en/of hond. Je bent immers nooit uitgeleerd.
Wat is er nou mooier dan je werk kunnen combineren met je passie?!
Het ondersteunen van mensen in het vinden van hun eigen krachten en talenten en deze verder ontwikkelen, is dan ook een uitdaging voor mij.
Het ervaringsgericht leren, oplossingsgericht denken/werken, (her)ontdekken van eigen kracht, bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van succeservaringen staat bij mij hoog in het vaandel. Hier zal dan ook de begeleiding (met ieder zijn/haar eigen thema) op aangesloten zijn. Samen pakken we de thema’s aan en wordt er stapgewijs gekeken wat iemand nodig heeft om het thema en doel te bereiken.
Daarnaast is het natuurlijk van uiterst belang om samen met het systeem op zoek te gaan naar de best passende manier om iemand te laten groeien.
Aansluitend worden er oefeningen met het paard of de hond gedaan, waarin onder andere aan thema’s gewerkt wordt. Hierbij wordt er geoefend met executieve functies en staat het ervaringsgericht leren en het opdoen van succeservaringen centraal.
Naast de begeleiding met paarden en honden bied ik ook begeleiding zonder dieren. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat aansluit bij de hulpvrager.